Мария Шарапова напусна тениса преди 4 години

Изминаха точно четири години от изявлението на 32-годишната Мария Шарапова за края на спортната си кариера.

По правило звездите, които са напуснали големия спорт, бързо се забравят, тъй като общественото внимание бързо се насочва към новопоявилите се звезди. Но не и в случая с Шарапова.

През юли 2022 г.Мария и нейният граждански съпруг, търговец и основател на платформа 08 Александър Гилкс, имаха син Теодор. Раждането на дете обаче не попречи на Мария да води активен социален живот. Бившата тенис суперзвезда, а сега млада майка и на непълно работно време известна бизнесдама, все още е в центъра на вниманието, не на последно място благодарение на социално значими проекти. Като например излизането на 0 в рокля, изработена от рециклирани пластмасови бутилки, направена от холандския моден дизайнер Ирис ван Херпен.

Но все пак, освен семейството, тенисът беше и остава основната любов на Шарапова. Мария живее в Лос Анджелис и в края на кариерата си е присъствала на всички „домашни““. Между другото, този турнир се подчини на руската тенисистка през 2006 година. Тогава Маша завладя целия тенис свят не само със зашеметяваща игра, но и с известната черна рокля, бродирана с кристали „0“, свързана с филма „Закуска в Тифани“. Организаторите на турнира в Ню Йорк я представиха през 2022 г.с персонализирано поло за сина си, а самата млада майка разглежда Мейджър като възможност да се срещне с фенове и други знаменитости. Като правило – в компания с приятелка и дизайнер Габриела Хърст, автор на емблематичния червен костюм на Шарапова.

Но това не означава, че Мария обича само тениса. Миналата година тя стана гост на Гран При на Монако във „Формула 1“. Бившата първа ракета в света на церемонията по награждаването въз основа на резултатите от квалификацията връчи на победителя си Макс Верстапен специална награда от спонсора на гумите на автомобилните състезания – гума 2. Преди да пристигне в Княжеството, Мария промени имиджа си-рускинята боядиса косата си в тъмен цвят и подчерта новия образ с жълт костюм.

Comments

comments