Марек Юнион Ивкони с първа победа като гост за сезона

олейболистите на Марек за пореден път изправиха косите на треньора си Найден Найденов, след като за малко да загубят спечелен мач. При гостуването си на Черно море във Варна, дупничани стигнаха изключително драматично до победата след 3:2 (25:22, 25:14, 24:26, 21:25, 15:12).
Гостите бяха на една ръка разстояние от чиста победа с 3:0 гейма, но позволиха на съперниците си да се върнат в мача и да докарат срещата до тайбрек. След сравнително спокойни първи два гейма и добра преднина от 4 точки след второто техническо прекъсване в 3-ия, момчетата на Найденов като че ли вече се виждаха победители.Това им изигра лоша шега и домакините успяха да поведат с 21:20 и въпреки опълчението на Марек да измъкнат частта с 26:24. Успехът сякаш им даде криле в 4-ия гейм и варненци изравниха резултата за 2:2.
В решаващия 5-и гейм обаче дупничани си върнаха концентрацията и поведоха още в самото начало с 3 точки разлика, като не позволиха на съперниците си да скъсят дистанцията.
Така Марек заема 6-ата позиция в класирането след 6-ия кръг на Суперлигата с 3 победи и 3 загуби. Черно море пък е веднага след тях – на 7-мата позиция с 2 успеха и 4 поражения.

Comments

comments