Манчестър Юнайтед се размина със загубата в московския студ

Въпреки неубедителното си представяне, Манчестър Юнайтед спечели точка при гостуването си на ЦСКА (Москва) в третия кръг на Група 2 от Шампионска лига. Двубоят се игра пред 18 хил. зрители на „Арена Химки“, при температура от -1 градуса , и завърши 1:1. Това бе първа среща между двата тима след 2009 година, когато отново бяха съперници в груповата фаза, а „червените дяволи“ победиха в Москва с 1:0.

Този път обаче задачата за успех бе далеч по-сложна за решаване, поради страхотната организирана игра на „армейците“ в защита. Те получиха прекрасен шанс да демонстрират уменията си в отбрана, след като поведоха още в 15′. 60 секунди по-рано Антони Марсиал игра с ръка в наказателното поле, а главният съдия Карлос Веласко Карбайо не се поколеба да отсъди дузпа.

Зад топката застана Роман Ерьоменко, неговият удар бе спасен блестящо от Де Хеа, след което топката се отби последователно в гредата и краката на испанския вратар, за да попадне пред Сейду Думбия, който не сгреши от близко разстояние за 1:0. Това бе 11-ят гол за сезона на сенегалския нападател и осми в последните седем двубоя.

2110910115

До края на полувремето гостите продължиха да изпитват затруднения при опитите да пробият защитата на ЦСКА. Разиграванията на Юнайтед бяха прекалено бавни и „армейците“ имаха нужното време, за да покриват всички пространства в половината си.

На почивката Луис Ван Гаал замени Бастиан Швайнщайгер с Маруан Фелайни, чието присъствие на терена обърка домакините. „Червените дяволи“ спряха да упорстват с насочването на топката към левия фланг и обърнаха фронта на атаката отдясно. Именно от тази зона в 65′ Антонио Валенсия центрира опасно в наказателното поле, където Марсиал стреля точно с глава, реванширайки се за грешката си в началото на срещата.

Импулсът в играта на гостите се усети, но това не доведе до нови опасности пред вратата на Игор Акинфеев. Така двата тима спечелиха по една точка и продължават да имат еднакъв актив след три кръга – 4 точки, както и еднаква голова разлика 4:4.

Лидер в класирането на втора група е Волфсбург, който събра 6 точки след домакинска победа с 2:0 над ПСВ Айндховен. Юнайтед и ЦСКА делят второто място, а ПСВ е на последна позиция с 3 точки.

Comments

comments