МАЛКИ И ПОРАСНАЛИ СЕ ВРЪЩАТ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО СЪС „ЗАБРАВЕНИТЕ ИГРИ НА СВЕТИ ВРАЧ“

Благотв концерт Сърца (1)

По случай 1 юни –Ден на детето, Археологически музей – Сандански и Община Сандански организират „ЗАБРАВЕНИТЕ ИГРИ НА СВЕТИ ВРАЧ“.
От 10:00 до 14:00 часа в парк „Свети Врач“ /пространството между езерото и градския басейн/ малки и пораснали деца ще имат възможност да се върнат назад във времето.

„Чилик джумак“, „Ламатка“, „Топорман“, „Чучулига“– имена – спомени от детството или любопитство към непознатото. Избрани от книгата – летопис на отец Ангел Столинчев „Църква“, това са игрите, с които са се забавлявали децата от началото на 20 век в Светиврачка околия.
На 1 юни нека покажем радостта на едно детство без мобилни телефони и компютри.
Игрите са подходящи за деца от 1 до 7 клас. Разбира се, всички малки и пораснали деца са добре дошли, за да се забавляваме заедно!Моля, обърнете внимание – за групи, с оглед по-добра координация и организация, е необходимо предварително записване до 30 май.
За контакти – Андрей Гетов, тел.: 0889 502 927.

Със „Забравените игри на Свети Врач“ ще бъде поставено началото на тридневно забавление. Децата отново ще имат възможността да се забавляват с кауза. Благотворителната инициатива „Помогни без причина“ ще „потопи“ децата в магията на детството на 1, 2 и 3 юни в парка с водни игри, караоке, състезания и вълшебства.

Comments

comments