Луксозни къщи – с какво се отличават и кое ги прави толкова привлекателни

Според какви критерии потенциалните купувачи трябва да избират луксозни къщи и какво точно трябва да има в тях? Сега ще разберем от специалистите.
Елитната къща трябва да бъде уникална и да има свой собствен архитектурен стил. „Класа“ в случая означава най-високо качество на строителство и използване на високи технологии. Изисква се също добре развита инфраструктура. Например, подземен гараж, паркинг за гости и собствена прилежаща територия.

Важен аспект е прекрасната гледка от прозореца. Елитната къща трябва да има и няколко нива на сигурност: наблюдение на входовете към къщата, територията, периметъра, входното фоайе, работата на асансьора и така нататък. Ето и останалите важни неща:

Отворен план

Да, днес на мода са са функционалните зони, които плавно преливат една в друга и откритото пространство. Купувачите на луксозни къщи, влизащи през вратата, искат да видят висок таван, масивно стълбище към втория етаж и просторна кухня-хол-трапезария. Голям брой отделни стаи определено не са на мода и това не може да се счита за атрибут на едно луксозно жилище.

Модерни технологии

Истинската елитна къща днес просто трябва да бъде и „умна“! Да има аларма, светлинно управление, автоматично затваряне на вратите, климатроник. И всичко това в един iPhone. Безопасността и комфорта за собствениците на лукзони имоти са на първо място.

Басейн и зона за отдих на обекта

Една наистина елитна къща непременно трябва да разполага с голям парцел, така че съседите да не надничат през оградата. И сигурност трябва да има зона за барбекю с всичко необходимо, басейн или поне външно джакузи.

Кухня мечта

Дори ако бъдещата домакиня на къщата не обича да готви, на първо място тя ще обърне внимание на кухнята. И освен красиви и удобни мебели, тя със сигурност ще иска да види тук голям хладилник (между другото, вградените вече не са на мода), мощен аспиратор, съдомиялна машина, котлон, фурна. По принцип мечтаната кухня вече е тази, в която главният готвач може да готви.

Comments

comments