Лиценза на ОФК „Пирин“ под въпрос, заради сериозни задължения

101010

Пирин (Благоевград) виси с лиценза, пише KotaSport.com. По информация на медията, „орлетата“ дължат 6-цифрена сума на футболисти и служители за 2018 г. Благоевградчани имат срок до средата на юни да погасят борчовете.

Направихме опит да се свържем с изпълнителния директор на отбора-Венко Попов, но той не отговаряше на мобилния си телефон. Ще отправим официално питане до него, както и до БФС, за да разберем застрашен ли е наистина лиценза на отбора.

Припомняме, че Пирин запази мястото си във Втора лига. Ако обаче дължимата сума не бъде изплатена или не бъдат предоставени документи за постигната договореност с кредиторите, той отборът може да бъде изхвърлен в Трета лига.

Както е известно, още един отбор от втория ни футболен ешелон е застрашен от това през следващия сезон да играе в аматьорския футбол. Верея бе изваден от родния елит и ще участва в жребия за Втора лига. Ситуацията обаче може да се промени след разглеждането на лицензите. Така, изведнъж Втора лига от 18 отбора може да остане с 16.

Comments

comments