Листата на „Демократична България“ в 01 МИР – Благоевград се представи официално, в присъствието на водача ген. Атанасов

Листата с кандидатите за народни представители на „Демократична България“ в 01 МИР- Благоевград бе представена официално, тази вечер.

На пресконференцията, организирана за медиите пристигна и водачът и съпредседател  на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов, който подчерта, че за втори път  води листата именно в Благоевградска област и изрази надежда за постигане на сериозен резултат на обединението на 4- ти април.

„Демократична България“ е сигурен участник в следващия парламент, но е изключително важно каква подкрепа ще получим, за да бъдем незаобиколим фактор и да се борим за приоритетите и идеите ни.“, каза Атанасов.  Той допълни още, че настоящото правителство си отива с огромно неодобрение, а връщането на авторитета на българския парламент, посочи като основна задача за следващото управление.

Вторият в листата – председателят на ДСБ в Разлог адвокат Иван Димитров представи останалите кандидати, които споделиха личната си мотивация за участие в изборите, както и целите, за които биха работили, ако получат доверието на избирателите.

Представителите на „Да, България“, които участват  са Мустафа Емин от Рибново, благоевградският бизнесмен Владимир Миленков, председателят на местната структура на партията Димитър Нешев, протестърът и граждански активист Владислав Христов и адвокатът от Гоце Делчев Никола Тафров.

Миленков, който е на 8-о място в листата, но дава сериозна заявка за успешно представяне, заради  силната подкрепа, на която се радва сред хората в Благоевград заяви, че негов приоритет е  по-чистата и справедлива бизнес среда,  премахването на утежнените административни процедури за бизнеса, постоянния натиск от  страна на институциите.

„Като човек, който се е сблъсквал многократно през годините с бюрократичната тежест и натиск, знам колко е важно, да се направят реформи, които да са в услуга на бизнеса, а не да го пресират допълнително.“, обясни след пресконференцията Вл. Миленков. И допълни, че  всеки българин трябва да има достъп до средствата, идващи от ЕС, за да работи и развива бизнеса си и да живее достойно в България. 

Сериозни и ясни цели си поставят и представителите на третия партньор в обединението „Зелено движение“ Наталия Димитрова и Владимир Милушев. Те са свързани с опазването на природните ресурси, чистият въздух и справянето с климатичните промени.

Вл. Милушев подчерта и важността на туризма за региона, както и притеснението си по отношение на неправилното му развитие до момента.  „Искам да създадем среда, за да останат децата ни в България, защото виждаме, че много от тях напускат страната, заради липсата на перспектива и развитие тук.“, обоснова участието си в изборите той. .

От гражданско сдружение ДЕН на  Найден Зеленогорски е включен юристът Георги Мавродиев.

В листата, на трето място е  шефката на Адвокатската колегия в Благоевград Мария Георгиева, която е от гражданската квота.

Какво казаха всички кандидати, можете да чуете във видеото:

 

Comments

comments