Лена Бориславова: Не вярвам да има разпад на коалицията

 

Не вярвам да има разпад на коалицията„. Това заяви за NOVA началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. Тя отбеляза, че Коалиционните съвети, включително и днешният, са регулярни.

„Това, което ще направим днес, е да актуализираме информацията за нашите коалиционни партньори по отношение на действията на правителството за гарантиране на енергийната сигурност. Ще говорим за инфлационните мерки. На тези съвети се обсъждат всички актуални теми“, подчерта Бориславова и уточни, че днешният Съвет е регулярен.

Коментар от началника на кабинета дойде и за думите на президента Румен Радев, че хората, които взимат решения, трябва да се съобразяват преди всичко със сигурността на българите: „Конфликтът е много близо до границите на Полша и Румъния. Това са държави, които изпращат военна помощ. Тяхната национална сигурност зависи от колективната сигурност на Европа и НАТО„, посочи Бориславова.

По думите ѝ „България е НАТО и част от Европейския съюз и затова най-доброто за защитата на нашата сигурност и нашата държава е, когато ние сме част от нашите партньори и действаме единно“, допълни тя.

Партиите в управлението се събират на заседание по-късно днес. Темата е военната помощ за Украйна. Към момента три от формациите подкрепят идеята България да изпраща оръжия на Киев.

Comments

comments