Лало Кирилов: Задълженията на БСП днес са за над 5 милиона лева

Задълженията на БСП са за над 5 млн. лева, стана ясно от думите на депутатът от ПГ на “БСП за България” Лало Кирилов. В предаването „Темите“ по телевизия „Европа“ той обяви, че по негови справки през последните 4 години в партията са влезли над 35 милиона лева, от субсидии, членски внос, дарения и др. „Най-изненадващото е, че към края на 2019 г. задълженията в годишния финансов отчет са около 2,3 млн. лв., тези за надвзета субсидия са 2,9 млн. лв., или общо около 5,3 млн. лв. Преведена е и субсидията за първите 2 тримесечия на 2020 г. като половината от нея, 1,2 млн. лв. са удържани“, добави той.

 

Социалистът посочи, че тези данни са притеснителни предвид и предстоящия пряк избор за председател, защото вотът вероятно ще струва на партията не по-малко от 500 хил. лв. „Тази сума не е малка, особено във финансовото състояние, в което се намираме, а да не забравяме и предстоящия парламентарен вот. Решението за пряк избор ще бъде изпълнено, но се надявам това да стане по правилата и без нарушения на изборния процес“, заяви Кирилов.

 

Според депутата изтеглянето на вота по-рано през септември дава шанс на партията да се успокои и да има достатъчно време да се подготви за парламентарните избори. Той изрази резерви по отношение на прекия избор и припомни, че винаги досега председателят е избиран от колективен орган – Конгрес или Национален съвет. Лало Кирилов отбеляза, че с новите промени в Устава на партията ще се върви към пряк избор. По думите му обаче, това дава своите дефекти, тъй като разделението в левицата е много голямо.

 

Лало Кирилов заяви, че на предстоящия вот на недоверие от БСП към правителството на Борисов ще бъде направен цялостен анализ на ширещата се корупция.

Comments

comments