Къде са скрити микробите във вашия дом?

Без значение колко чист поддържате своя дом, вредните микроби и бактерии „дебнат“ на места, за които вие дори не подозирате. Дори на пръв поглед всичко да изглежда подредено и чисто, реалността е малко по-различна. Микроби могат да се съдържат от поставката за четките за зъби до копчетата на печката в кухнята.

Всъщност едни от най-замърсените места често биват пренебрегвани по време на седмичното почистване, затова и там с течение на времето се натрупват все повече невидими опасни замърсявания.

Главният редактор на списание Real Simple Сара Хъмфрис разкри кое е най-изненадващото място, пълно с микроби. Оказва се, че това е кафе машината. „Вие може да почистите филтъра, но постепенно минералните отлагания от водата ще се натрупват и пълнят с бактерии“, предупреждава Хъмфрис.

За да се предпазите от вредните микроби, на всеки шест месеца трябва да почиствате котления камък от вашата кафе машина или да използвате вода с бял оцет за изплакване.

7760f264927fc9ce9c87f65f52c9f1b1

Друго място, където се „крият“ микроби е купата за храна на домашния любимец. Тя трябва да бъде старателно мита през ден. Копчетата на готварската печка също могат да бъдат опасни, тъй като по тях се натрупва мазнина и прах.

Когато става въпрос за банята, най-мръсното нещо са стените на тоалетната. За да бъде всичко максимално чисто, не ги забравяйте при следващото почистване. Поставката, където стоят четките за зъби, също е дом за много бактерии. По тази причина трябва да я измивате всяка седмица.

В дневната трябва да бъдете особено предпазливи към дистанционното и ключовете за осветлението, където също има много микроби. Оказва се, че дистанционното е по-мръсно, отколкото мястото, откъдето пускате вода в тоалетната, пише вестник Daily Mail.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments