Кресна се готви за блокада на Е-79 заради постоянните произшествия с пешеходци

Кресна се готви за блокиране движението по главен път Е-79 и гражданско неподчинение, като крайна мярка за разрешаване на проблема с безчовечното отношение на българските държавни институции, от които зависи поставянето на камери и „легнали полицаи“ по главен път Е-79 в района на Кресна и с.Долна Градешница. Повече от година и половина подписката на 1 760 пълнолетни граждани на община Кресна се подмята в Министерски съвет, Народното събрание и Президентството на Република България. В отговор на справедливите искания на хората, с писмо от 11.09.2015 г. Началникът на кабинета на Министър-председателя се ангажира лично проблемът да бъде разрешен. От тогава заваляха едно след друго оправдания за липса на пари; за провеждане на анализи на пътя; за провеждане на процедури по ЗОП и за какво ли още не, а реалният резултат от всичкото това отвратително безхаберие и безчовечно протакане е поредния тежък инцидент и почернени дни на поредното семейство и неговите близки в Кресна.

В близките дни ще бъдат обсъдени и конкретни възможности за НЕЗАБАНО и ОКОНЧАТЕЛНО справяне с проблема, ВЪПРЕКИ бездействието на отговорните за Е-79 институции и техните кухи обещания.
Причина за протеста е поредният тежък пътен инцидент стана днес в 15:00 часа на пешеходна пътека в района на гр.Кресна. Автомобил с пернишка регистрация, превозващ скрап, е ударил бившия директор на горското стопанство в Кресна, г-н Симеон Юручки. Г-н Юручки е транспортиран по спешност в болницата в Сандански, където след обстоен преглед и рентген е констатирана тежка черепно-мозъчна травма, а пострадалият е останал неконтактен през цялото време.

Само преди два месеца в района на с.Долна Градешница, след поредния пътен инцидент на място загина Васил Евгениев Христов на 35 г. от гр.Кресна. Тогава кметът на община Кресна – г-н Николай Георгиев, обяви 02.11.2016 г. за траурен ден в общината.

Comments

comments