Красимир Янков към медиците: Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките!

„7 април – Световният ден на здравето и професионален празник на нашите медици. Хората, приели за своя мисия спасяването на човешки животи, ще получат за празника много признателност и благодарност. За тях това ще е поредният ден за борба с COVID-19 на първа линия.
Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките! Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви!“ Това написа в профила си във Фейсбук, народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков.
Той допълва, че в деня на празника им, ние разбираме, че лечебните заведения ще получат с 40% по-малко средства от НЗОК за месеца. „Всички, на които вечер ръкопляскаме от балконите, ще получат ниски възнаграждения! Едва ли някой е очаквал, но ръководството на НЗОК така оценява изпитанието и неуморния труд на медиците.“

Красимир Янков припомня, че още миналата седмица е призовал да се договори и подпише анекс към Националния рамков договор, за да бъдат подкрепени лечебните заведения. „Особено в дни на изпитание, Българският лекарски съюз е длъжен да защити правото на достойно заплащане на работещите в здравеопазването.“

Той е категоричен, че управляващите, а и цялото общество са в дълг към тези, които бдят над здравето ни.

„Дори тежкото изпитание, в което се намираме не ни даде своите поуки! Освен да кажем „благодаря“ нека направим необходимото за да се почувства всеки здравен работник достойно оценен и подобаващо възнаграден“, завършва народният представител от левицата.

Comments

comments