Красимир Вълчев е кандидатът за министър на образованието в проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Красимир Вълчев е кандидатът за министър на образованието в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Красимир Вълчев е роден 1975 г. в София. Завършил е „Финанси” в Икономическия университет във Варна и е магистър по публични финанси. Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ, се посочва в информация на сайта на ГЕРБ.

Придобива опит в сферата на финансиране на образованието, оценка и наблюдение на изпълнението на европейските предприсъединителни програми. През 2002 г. започва работа в Министерството на финансите, като от 2003 до 2009 г. е експерт в дирекция „Държавни разходи“. Владее английски и френски език.

Вълчев е министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите.

От септември 2009 до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание, показва информация от сайта на парламента.

Източник:БТА

 

Comments

comments