Кралицата на измамите: На какво се дължи успехът на фалшивата схема на Ружа Игнатова

 

Мистериозно изчезналата „криптокралица” Ружа Игнатова е освободена от българско гражданство. Това съобщиха от МВР. Българската е обявена за издирване, след като с брат й са ръководили многомилионна измамническа схема за криптовалута.

Ружа е използвала някои основни теми около криптовалутите, за да създаде тази схема, но това си е пирамида. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS експертът по криптовалути Владислав Драмалииев.

„Всичко е създадено на база бекраунда й. Опита, който има, луксозният начин на живот, който демонстрира. Всичко това, често се среща в такива схеми, което им позволяват да функционират. Фактор е и алчността и тоталното неразбиране за това какво е криптовалута. Иначе схемата работи така- вие ми давате 100 лева, аз създавам някакъв документ или файл, на който пише, че имате 100 единици от нещо. На следващия ден програмата така е направена, че да виждате вместо 100 единици, 120, като сумата постоянно расте. Това ви кара да мислите че всичко работи и да въвлечете още хора в тази схема”, обясни той.

По думите му ако нещо изглежда прекалено хубаво, за да е изстина, то най-вероятно е такова.

Comments

comments