КПП-та на изхода на Благоевград са само с предупредителен характер

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно новите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП. Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Въведените от полунощ мерки все още са с предупредителен характер. На м. Полигона на изхода на Благоевград се спират само влизащите в Благоевград леки автомобили, пътуващите в тях се предупреждават, че до вторник трябва да се снабдят с бележки от работодателите, че работят в областния град. Излизането от града в посока Симитли е безпроблемно, въпреки че има знак „СТОП“.

Парк “Бачиново” не е затворен, на входа на самият парк, както и на алеята, водеща към него няма полиция. В самия парк и по алеята се разхождат се хора, повечето с кучета. /БГНЕС

Comments

comments