Колко дълго е удачно да приемаме ефикасни хапчета за отслабване?

Диетичните хранителни добавки заемат огромен пазарен дял, в което няма нищо странно. Хората с наднормено тегло представляват по-голямата част от населението в развитите страни, така че търсеното формира предлагането. Това всъщност не е важният проблем. По-важно е да знаем колко дълго можем да приемаме тези продукти, включително когато се касае за доказано ефикасни хапчета за отслабване?

Как се определя ефикасността на един такъв продукт?

Принципът, по който се определя ефективността на една хранителна диета е същият, формиращ и ефикасността на таблетките за отслабване. Ефикасен е този продукт или метод, към който можем да се придържаме максимално дълго време. Факт е, че отслабването не се случва бързо, освен ако не се касае за само 2-3 излишни килограма. Нужно е търпение и постоянство в следването на избрания подход.

Да предположим, че сме открили перфектната хранителна добавка за редукция на теглото – как разбираме, че точно тя е идеалната за нас? Много просто – можем да я вземаме месеци наред, без да се появят нежелани странични ефекти. Дали обаче е удачно да пием толкова дълго дори най-изчистените от химикали билкови продукти? Отговорът е двузначен, в зависимост от състава на суплемента.

Кой е безопасният състав?

Има голям брой растителни суровини, които са изследвани и доказани като ефикасни в борбата с излишните килограми. Част от тях са плодове, други са по-познати като подправки, а трети приемаме ежедневно под формата на топла ободряваща напитка. Вероятно се досещате, че става въпрос за кофеина.

На първо място е важно да уточним, че билките и като цяло растенията, не са никак безобидни. Разликата се крие в количеството, в което ги приемаме, или както гласи една мъдра мисъл: „Разликата между лекарството и отровата се крие в дозата”. Добре дозираните хапчета, с още по-прецизно формулирано съдържание, не би трябвало да предизвикат дискомфорт и здравословни проблеми при дългосрочна употреба.

Тук обаче има един съвсем дребен проблем. Когато са с ниска концентрация, някои добавки за отслабване ни се струват неефикасни. Проблемът се състои в изцяло погрешната ни настройка. Докато търсим магическото хапче, което ще ни втали мигновено, без никакви усилия от наша страна, ще изпитваме единствено и само разочарование.

Какво е решението?

Решението, доказало се като единствената формула за успех в борбата с наднорменото тегло, е  силната мотивация. Стига да сме супер мотивирани да отслабнем, придържането към даден диетичен режим или продукт няма да ни затрудни. И понеже се касае за един бавен и доста мъчителен процес, е важно да заложим на изцяло здравословната програма. Целта трябва да бъде не козметичният ефект, а желанието да бъдем здрави и енергични.

Това означава да изберем онези хапчета за отслабване, в чийто състав влизат полезни за здравето ни съставки. В идеалния случай съставът включва комплекс от витамини и минерали, защото те са наистина ефикасни в оформянето на здраво, силно, енергично и приятно изглеждащо тяло.

Витамините и минералите, стига да са с умерена концентрация, ще подобрят работата на черния дроб, бъбреците и сърцето. Те също имат способността да поддържат мотивацията ни да следваме конкретния диетичен план, увеличавайки производството на хормони на щастието. Присъствието на куркума и зелен чай в състава на таблетките е сигурна предпоставка за детоксикация на организма. Детоксикацията е изключително важен процес за елиминиране на натрупаните мазнини.

Comments

comments