Кои са важните тенденции при изработката на уеб дизайн през 2023 година?

Дигитализацията и бизнесите вървят ръка за ръка, в резултат на което уеб дизайнът става все по-популярен начин за предприятията да изразяват своята мисия, цели и да заявят себе си пред аудиторията.

Всяка година носи със себе си нови тенденции, които се следват в световен план и са в основата на изработката на уеб сайт. За да бъдете в крак с модата, е необходимо да се запознаете с текущите тенденции при изготвянето на уеб дизайн. Кои са най-новите и успешни трендове за 2023 година? Екипът на Вектори Дизайн споделя най-открояващите се.

Изчистена визия и минималистичен дизайн

Все по-популярен е изчистеният и минималистичен дизайн, който изглежда стилен, елегантен, не е претрупан от елементи и детайли, но същевременно е изключително ефектен. Това опростява значително навигацията на сайта, което улеснява потребителите и повишава шансовете ви за успех.

Интерактивни елементи

3D графиките и други визуални ефекти придават дълбочина, подтикват към желание от страна на аудиторията и изгражда представителен и интересен външен вид на вашия уебсайт.

Изкуствен интелект

AI навлиза успешно навсякъде в онлайн бизнеса, включително и при уеб дизайна. Все по-популярно и често срещано е създаването на чат в уебсайта на дадено предприятие, който се ръководи от изкуствен интелект и помага на хората да открият търсеното от тях по всяко време на денонощието, дори и извън работното ви време.

Използване на ярки цветове

Сред най-предпочитаните цветове, които се открояват в дигиталното пространство, са:

  • Viva Magenta – 18-1750 е обявен за цвят на годината. Той съчетава в себе си както червено, така и лилаво, за да изгради един съвършен баланс и да представлява отлично допълнение към палитрата с живи цветове. Ще срещнете все повече теми и шрифтове в цвят Viva Magenta;
  • Пастелни тонове – те действат успокояващо и привличат вниманието на повечето потребители. Като едни от най-популярните такива се открояват синьото, розовото, зеленото, лилавото и жълтото.

Според мнението и проучванията на специалистите, използването на ярки и живи нюанси събужда потребителското желание, приковава вниманието и по-често води до реална покупка.

Виртуална реалност

Целта на добавената реалност в света на компютърните технологии е да подобри потребителското изживяване. Целта е да се добавят повече елементи от реалния свят, които в комбинация с компютърните графики да изградят едно интригуващо съдържание за потребителите. Този тренд се популяризира значително през последните години, като повечето успешни компании вече го прилагат към 2023 година.

Comments

comments