Кметовете в Пиринско пред премиера: Подготовката за провеждането на изборите в област Благоевград върви по график

ac2622f679404f5b4fee5b2e52b1e5ce


Подготовката за провеждането на изборите в област Благоевград се движи по график и протича нормално. Това докладваха на среща с премиера Огнян Герджиков областният управител Валери Сарандев, кметове от областта и представители на Районната избирателна комисия. Днес са получени бюлетините и всички изборни книжа. Всички помещения и местата за съхранение на материалите за вота са проверени и отговарят на законово определените условия.
Кметовете информираха премиера за редица местни проблеми – част от тях са свързани с трудностите на общинските власти да придобият собственост върху терени, които не се използват, но принадлежат на различни институции от изпълнителната власт. Поставен бе и проблемът за невъзможността за учредяване на „Асоциация ВиК”, което възпрепятства общините да кандидатстват по оперативни програми. Засегнати бяха и проблеми по реализацията на програма „Инфраструктура на образованието”.
„Благоевград е изключително добре представена община в областта на санирането, извършвано с най-високо качество”, заяви пред премиера по време на срещата кметът Атанас Камбитов. Поради закъснения на плащанията към строителни фирми, кметът апелира за съдействието на министър-председателя средствата за завършени строителни обекти да бъдат преведени до края на месеца.
По-късно на среща ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски” доц. д-р Борислав Юруков запозна премиера Герджиков с историята и успехите на висшето учебно заведение. Беше поставен въпросът за търсенето на възможност за увеличаване на броя на студентите във факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт”.

Comments

comments