Кметицата Мария Юрганчева пред съселяните си: Безстопанствено пуснати коне, бездомни кучета и инфраструктурата са основните проблеми на с. Баня

e1938030d26b0e5a839e9b0a3d5fda15

Безстопанствено пуснати коне, бездомни кучета и инфраструктурата на с. Баня са част от сериозните проблеми, отчете кметът Мария Юрганчева на събрание пред жителите на селото.

„Изминалото шестмесечие бе най-трудно, защото за първи път нямаше лица по временната заетост, които да помагат по поддръжката на улици, площадки и зелени площи”, заяви М. Юрганчева и допълни, че само зелените площи, които се поддържат в границите на населеното място, са около 60 дка и всичко пада на плещите на кметските служители.

Като голям проблем кметицата посочи и безстопанствено пуснатите коне по улици, площадки и паркове. Тя уточни, че само от началото на тази година лично е издала 28 наказателни постановления на безотговорни собственици, но резултат няма – проблемът си продължава. Юрганчева апелира да се подават сигнали за безстопанствено пуснати животни.

Бездомните кучета също са сред сериозните проблеми. Само от началото на годината досега са заловени за кастрация и обезпаразитяване 71 бездомни четириноги, но въпреки това не се забелязва намаляване на популацията им.

Като приоритетни проекти за следващата година кметицата обяви изграждането на чешма на най-лековитата вода от минералното находище на селото – Благата вода, и асфалтиране на две важни улици, едната от които улица „Пета“, свързваща центъра с най-посещаваните хотели. За това настояват и жителите, които вече са събрали подписка и тя ще бъде внесена в община Разлог.

Кметицата изрази притеснения и за предстоящия зимен сезон, в частност снегопочистването. „Лично аз миналата година не бях доволна от снегопочистването и съм твърдо решена, че тази година няма да допусна малки снегорини, които не могат да свършат работа на територията на Баня”, категорична бе Юрганчева.

ЯНА ЙОРДАНОВА в.Струма

 

 

Comments

comments