„Кмете, проблем!“: РАБОТНИЦИ САНИРАТ СГРАДАТА НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД БЕЗ КАСКИ

Нашият читател Стоян Йорданов ни изпрати скандално видео, с което иска да сигнализира за нередности при санирането на сградата на община Благоевград. На него се вижда как работници работят необезопасени и без задължителните каски.

„Без каски и предпазни колани работят строителите по санирането на сградата на община Благоевград. В рамките на няколко дни, няколко пъти минавам от там и всеки път виждам работниците, които очевидно работят без никакви предпазни мерки. Това е безумие, колко инциденти имаше до момента и не се научиха! Най-лошото е, че сега се случва пред погледа на общинарите.“, коментира Стоян Йорданов.

Областната инспекция по труда в Благоевград констатира десетки нарушения на законодателство и изискванията за безопасност при санирането на жилищните блокове още миналата година.

Засилените проверки на фирми, които санират блоковете в Благоевград, започнаха след трагичния инцидент в началото на месец март 2017 год., когато работник почина, след като падна от петия етаж при санирането на жилищен блок.

Нашата проверка показа, че изпълнител на поръчката по Проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ е софийската фирма „ИНФРА РОУДС“ ЕООД.

Проектът цели въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Благоевград, както и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания. С реализация на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Поръчката е на стойност 3 310 786.50 лв. с ДДС.

Призоваваме отговорните институции, да вземат мерки по отношение на безопасността на работниците. Надяваме се, че фирмата изпълнител ще понесе отговорност за случващото се до момента, защото по този начин се рискуват човешки животи.

Comments

comments