Кметът на Гърмен г-жа Капитанова забранила елхата да остане пред общината

Петима души бяха арестувани заради… поставяне на коледно дърво на площада в село Гърмен преди дни. До скандала между хората и кмета Минка Капитанова се стигна, след като жителите на населеното място решили, че, както всяка година, пред читалището в центъра трябва да се извиси висока елха.

Вместо нея преди две седмици пред общината било засадено малко дръвче, което гърменци намират за бедно украсено. Купили от горското стопанство по-голямо, което предизвикало разногласия.

„Тази елхичка я приветствам, жива елха, но е малка, аз такава имам вкъщи. На това място от години има традиция да се сложи голяма и хубава елха. Има специална дупка с тръба. Това е Християнско село, празнуваме Коледа. Получихме забрана от г-жа Капитанова”, обясни Иван Кременлиев от сдружение „За бъдещето на община Гърмен”.

Хората били недоволни от слабата украса на центъра
По думите му още при издигането на елхата полицаи се опитали да съставят актове, а след това Капитанова разпоредила дървото да бъде премахнато и хората да си го занесат вкъщи. Кременлиев твърди, че по-рано Капитанова казала на майки с деца елхата да се сложи пред църквата./bTV

Comments

comments