Кирил Петков: Ако Зеленски е тук, значи България е важна за стабилността в Европа

„Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва – трябва да се пази в конфиденциалност. От Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде. Всичко друго ще бъде спекулация. Ако Зеленски е в страната, аз ще се радвам да го видя отново. Имахме среща в Киев, когато бях премиер. Лично с него не съм разговарял, откакто не съм бил премиер“. Това каза в ефира на БТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Зеленски в момента е един от големите лидери на света. Идвайки в България, ако дойде, ще покаже, че България е важна за стабилността в Европа.

Европейския съюз и НАТО не е периферна. Едно такова посещение потвърждава, че ролята ни в Европа е от голямо значение“, посочи той.

„Няма никакъв разговор за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем подкрепа в няколко посоки – военнотехническата помощ продължава. Нашата военнопромишлена индустрия има капацитет и продава на партньори като Англия и САЩ, които са от основополагаща важност за подкрепата на Украйна. Украйна трябва да продължи своята интеграция в посока членство към Европейския съюз и НАТО“, подчерта Кирил Петков.

Comments

comments