Кирил Добрев: Държавата трябва да подпомогне реализирането на собствено производство в регионалната индустрия

„Ще настоявам държавата да окаже помощ за реализирането на собствено производство и на собствени марки – това е изключително важно в регионалната индустрия“, това каза по време на среща в гърменското село Горно Дряново, водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ в област Благоевград Кирил Добрев. Въпросът касае множеството шивашки цехове в гоцеделчевския район, които в момента работят на ишлеме. По думите му същият е проблема и вв дървообработващите предприятия. „Вместо да се бичат дъски, от тях трябва да правим мебели, за да имаме по този начин по-висока добавена стойност на производството, а от там и по-добро заплащане за работниците в бранша“, категоричен бе Кирил Добрев. По време на срещата бе обсъден и наболелият в момента въпрос за така наречените „френски борси“, който касае много голяма част от хората в района. Възможностите за подпомагане при безработица и за трудова реализацияразясни кандидатът за народен представител от листата на „БСП – Обединена левица“ Гергана Орманлиева.

По-късно, на среща в село Гърмен, Кирил Добрев и кандидатите за народни представители Гергана Орманлиева, Абедин Камбуров и Исмет Ходжов, представиха основните акценти в програмата на „БСП – Обединена левица“ и проведоха интересна дискусия с местните хора.

Изгуби се стабилността в държавата. Смятам, че подкрепата за БСП ще върне не просто нормалността в политиката, а стабилността“, категоричен бе Кирил Добрев и допълни, че в програмите си всички партии обещават едни и същи прекрасни неща за бъдещето, но реално само една партия е правила това през годините. „И очакванията на обществото са, че точно БСП е тази партия, която е в състояние да въведе подобни мерки. БСП знае какво е да се управлява, знае какво е да се носи отговорност и знае какво е да си платиш цената затова, че си въвел непопулярни мерки в управлението“, каза още Кирил Добрев. Водачът на листата и кандидатите за народни представители получиха и поръчение от хората в Гърмен – да спре противопоставянето между политиците,да продължи и да се запази и след изборитекурсът на обединение в левицата, който е чакан много дълго време. Хората поискаха също конкретна помощ за да стане факт околовръстния път на село Гърмен, законодателни решения относно скъпоструващите животоспасяващи лекарства, предотвратяване на военния конфликт в Украйна и по-сериозни мерки, с които да се повишат доходите на населението и да се стимулират младите хора да се завърнат в страната.

Comments

comments