Кирил Добрев: БСП ще е факторът, с който ще се съобразяват от Борисов до Пеевски и от Петков до Костадинов

Поетата отговорност Кирил Добрев защити с думите: „ Като влизах в залата, си мислех, че за първи път мога да получа втори шанс за първо впечатление. Дано по-улегналата ми версия да е по-симпатична от тази преди 21 години, когато за първи път влязох в политиката като общински съветник в Гоце Делчев. Да водиш листата в областта, в която си израснал, в която ако не познават теб – познават поне един член на семейството ти – това е не просто отговорност, а дълг. Дълг към рода ми, към партията, към всички, които ще дадат гласа си. Тук нямаш право на грешен ход. Тук трябва да е всичко в десетката“, каза още Добрев. Той сподели, че е имал едно единствено условие да оглави листата на БСП, а именно всички от лявото пространство да бъдат обединени. „Днес в залата има политически опоненти, с които успяхме да си подадем ръка. Лявата кауза е обща. Левите хора обичат да са заедно, а не да се делят. Казах си – няма да съм аз човекът, който да чертае нови разделителни линии. Няма да съм аз човекът, който ще гори нови мостове. Или сме заедно, или не се хващаме на тая работа“, категоричен бе Добрев. По думите му от резултата на тези избори зависи БСП да бъде отново фактор в политиката. „Можем отново да сме силни и с нас да се съобразяват от Борисов до Пеевски и от Кирил Петков до Костадин Костадинов“, заяви още той.

За обединението и за това, че за първи път БСП – Обединена левица отива на избори в коалиция с всички леви формирования, говори и председателят на Областния съвет на БСП – Валери Сарандев: „Представянето на БСП на предстоящите избори е много важно и съдбовно, защото се борим за място в първата тройка. Така можем да променим не само собствената си съдба, но и съдбата на нашата Родина. Нашата листа отразява и новата ни политика – приемственост. Поуките от досегашните избори са, че трябва да има приемственост, да работим и да се борим заедно. Ние направихме най-важното – загърбихме различията, обединихме се, подадохме си ръце и излизаме на изборите като коалиция. Убеден съм, че с общи сили, силна мотивация и единомислие, много работа през предстоящите дни ще се поздравим с успеха, който заслужаваме. В листата в област Благоевград е постигнат баланс между младостта и опита. Има хора на различна възраст с впечатляваща биография и опит. Всеки един от тях е отдаден на каузата БСП и ще даде всичко от себе си за избирателите.“

Бяха представени всички 22 кандидати за народни представители от БСП – Обединена левица в 1 МИР. Всеки от тях бе посрещнат с аплодисменти от хората в препълнената зала „22 септември“ в Благоевград.

БСП – Обединена левица влиза в надпреварата за място в 51 парламент на Р България с разписани 100 решения за ускорено и устойчиво развитие на държавата.  

Comments

comments