Добрият пример: 582 лева събраха ЮЗУ студенти от специалност „Финанси“ в помощ на малката Алекс

582 лева събраха помежду си четвъртокурсниците от специалност „Финанси“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ в помощ на малката Алекс от Варна.
Александра е родена на 4.4.2016 година с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок. Решение има в САЩ, ала сумата от 395 000 лева е непосилна за семейството на Алекс.
В момента в цялата страна тече благотворителна кампания, а младите студенти от ЮЗУ също се включиха в инициативата, събирайки пари помежду си и доказаха, че са истински добри хора с големи сърца. След разпространението на новината, че специалност „Финанси“ е решила да помогне на Алекс, колегите им от „Счетоводство“ и „Социоикономика“, както и техни преподаватели, също се включиха. Така 50 души събраха близо 600 лева само за седмица.
Родителите на малката Алекс публикуваха историята й в социалните мрежи. Вижте я:
„Както знаете – разочарованието ни след отказа на Фонда за лечение на деца в чужбина ни принуди да търсим друг начин да съберем парите и стартирахме дарителска кампания.
Когато я започнахме, бяхме убедени, че единствената алтернатива за лечение на Александра е клиника във Виена – да, казаха ни, че детето ще е до края на живота си с ортези, но беше по-добре от ампутация или опити за лечение в България (за което не успяхме да намерим никаква информация за успешно извършени операции на такива случаи на фибуларна хемимелия).
Покрай разпространението на каузата, с нас се свързаха родителите на дете със същата диагноза. Оказа се, че съществува цялостно лечение на заболяването, след което детето може да ходи нормално и да използва крака си като всички нас! Дадоха ни името и координатите на д-р Дрор Пейли, САЩ /Институт Пейли, Флорида, Уест Палм Бийч/, който преди 20 години е измислил и патентовал сложна операция (SUPERankle), с която фибуларната хемимелия се лекува и след няколко последващи удължения на крака, се получава почти пълно възстановяване.
Свързахме се с него и след дълга кореспонденция какво и как може да се направи за детето ни, получихме оферта за лечението на дъщеря ни в САЩ, която обаче, е на стойност 230,905.35 долара (под поста споделяме становището на д-р Пейли, а сме готови допълнително да споделим и офертата с всички, желаещи да дарят). За съжаление, тази сума е абсолютно непосилна за нас, а по този начин ще се избегне ампутация на крачето, детето ще може да ходи без да е нужно да използва ортези и най-важното – ще може да тича като всички други деца!
С този метод на лечение се правят няколко от операциите наведнъж, както и първото удължаване на крака, което ще спести на детето няколко упойки и стреса от всяка следваща операция. Препоръчителната възраст за операцията е 18-24 месеца. Посъветвахме се и с някои от най-добрите български ортопеди – д-р Живков и д-р Кацаров, които също са категорични, че лечението трябва да се извърши там.
Подадохме ново искане за финансиране през Фонда за лечение на деца, но предвид досегашния отказ, не сме никак обнадеждени, а предстои да видим и кога ще получим отговор този път…
Осъзнаваме, че започнахме кампанията с едни намерения и много по-ниска сума, а сега ги променяме (и се чувстваме ужасно неудобно от това пред вас!!!). Но, Александра е наша дъщеря и сме длъжни да се опитаме да осигурим най-доброто лечение за нея! Заедно с минимални разходи за престой на придружаващ родител за поне 3 месеца, са ни нужни 250,000 долара, които трябва да съберем до една година.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG40CECB979040G7448700
ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА
PayPal: Моля използвайте Donation бутона от нашия http://helpalex.info/
veni_sun@abv.bg
титуляр:Венета Кръстянина(майка)
ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777“
15590108_1256793594358029_5330656160685306145_n

Comments

comments