Капсула обещава 6 килограма по-малко само за месец

Ако сте от хората, които се чудят по какъв начин могат да свалят определен брой килограми, то най-вероятно вече сте опитвали различни методи с временен, малък или почти никакъв успех. Поредният нов метод за отслабване се появи във Великобритания. Той представлява стомашен балон под формата на капсула.

За разлика от други стомашни балони, Obalon не изисква инвазивна хирургия. Вместо това пациентите поглъщат капсула с размер на голям витамин, който съдържа балон, прикрепен към тръба. Когато „хапчето“ достигне стомаха, балонът се разтваря и придобива размерите на ябълка. Капсулата се разтваря, а тръбата се изважда през устата.

b6efea682fc802718f84a0b806a7f80d

Балонът застава в горната част на корема, като пациентите изпитват усещане за ситост с надеждата да консумират по-малко храна и да отслабнат. 30 дни след първата процедура, траеща 10 минути, пациентите поглъщат втори балон. Има опция за трети балон след 60 дни, но това зависи от загубата на тегло и чувството на ситост.

Няколко месеца по-късно, в края на лечебния план, балоните биват отстранени по време на амбулаторна процедура. Два балона Obalon струват рекордните 2995 паунда или около 7000 лева. Лечението е насочено към хора, които не са с достатъчно наднормено тегло, за да се подложат на операция за загуба на килограми, пише вестник Daily Mail.

e203a29e0133861331e990bfaa72a07d

Източник: tialoto.bg

 

Comments

comments