Кандидатът за кмет Валери Смиленов: Аз съм близо до хората, доверието им ме провокира, да се кандидатирам

Валери Смиленов и екип от млади и енергични хора влизат в битката за почтено и прозрачно управление на община Благоевград. Те ще се явят на местните избори от ПП „Нова алтернатива“.

Смиленов има богат опит в политическия живот като бивш областен управител, зам.кмет и директор на училище.Валери Смиленов е роден през 1959 година. Завършил е специалността „Педагогика“. От 1994 година е директор на XI ОУ „Христо Ботев” до 2017г.

През 2009г. Смиленов е назначен за областен управител на Благоевград след решение на Министерски съвет. На 2 ноември 2011г. след среща с премиера в оставка – Бойко Борисов, Валери Смиленов е детрониран от поста – областен управител на Благоевград. Неговото място тогава зае Костадин Хаджигаев. През 2013 година става заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград, по време на първия мандат на Атанас Камбитов. През 2015г. бе избран за общински съветник от квотата на ПП „Зелена партия“.

“ Захващам се с тази кампания, защото имам опит и винаги съм работил почтено и прозрачно. Аз винаги съм вярвал в екипността, а в община Благоевград, това бе невъзможно в последните години. Връзката е скъсана- доверието към политиците също, аз вярвам, че с честност и прозрачност можем да върнем вярата на хората в институциите. Важно е също Общинския съвет да се превърне в коректив, а не както досега-слугинаж.“ , заяви Смиленов.

“ Предстои много работа по секторни политики, ще се опитам да маркирам по-важните. Има много неща, които трябва да се направят по отношение на инфраструктурата. Трябва да се инвестират средства в изграждането и поддържането на инфраструктурата, в градската среда. Главната пешеходна улица например е с разместени и счупени плочки, по които е опасно да се стъпва. Трябва да се изградят ефективни и функционални кръгови кръстовища, да се подържа пътната мрежа. За мен не важно да се замазват дупки, а да се правят улици. Друг важен акцент на моята програма са инвестициите. В момента такива липсват. Трябва да създадем благоприятна среда. Терени имаме, въпреки твърденията на сегашното управлени. Ще работим за спокойствието на дребния и среден бизнес. Ще приветстваме публично-частното партньорство, но не и концесионирането, защото в момента това се е превърнало в грабеж.“, заяви кандидат-кметът.
Критиките по отношение на сегашното управление не са малко, според Смиленов. Въпреки всичките пропуски обаче, според него надежда за промяна има.
71251120_2350821291696768_775182390803824640_n

Comments

comments