Как да пиете повече вода през деня?

Знаем, че трябва да пием повече вода, но не го правим. За да създадем навик, е нужно повторение. Практиката невинаги е по-лесната част. Но често се оказва, че простите действия са най-ефективни. Ще ви запознаем с някои съвсем елементарни съвети, които ако следвате и превърнете в свои навици, ще повишите тонуса и ще подобрите здравето си чувствително и съвсем скоро.

1. Топла вода с лимон (или лют пипер, ако посмеете) сутрин

Това трябва да бъде първата мисъл в главата ви след събуждане. Вода с лимон е тази живителна течност, която повишава имунитета на всички ваши органи – действа антигъбично, имуностимулиращо и детоксикиращо. Това е най-добрият начин за балансиране на храносмилането, тъй като прочиства храносмилателната система много добре, като унищожава лошите бактерии в нея.

cf4819c080346884dbed0f0ee4e8380b

2. Бездънна бутилка с вода на бюрото

Най-удобното време за пиене на вода е през деня. Ако работите на бюро, дръжте бутилката пред себе си, но не само – постоянно я допълвайте догоре. Постепенно ще си изградите навик да я пълните винаги, когато водата в нея намалее, за да не оставате с усещането, че сте с пълен стомах.

3. Бутилката в чантата

Не излизайте без вода, особено през лятото. Купете си бутилка за многократна употреба, която сама по себе си ще ви напомня да пиете.

4. Бонус витамини

Нарежете на тънки филийки пресни плодове и зеленчуци като краставица, джинджифил, лайм, пресни ягоди и ги добавете към водата – придава аромат и добавя витамини.

5. Кана с филтър

Каквото и да си мислите, факт е, че водата от кана с филтър е по-вкусна.

6. Пийте вода със сламка

По този начин се изпиват по-големи количества за по-малко време. Ще се изненадате какво количество може да поемете.

7. Яжте храни, богати на вода

Динята съдържа 92 % вода – винаги, когато можете, я консумирайте. Добавете към менюто си повече домати и целина (съдържат съответно 95% и 85% вода), тиквички (97% вода), патладжан (92% вода) и портокали (87% вода).

8. Пийте вода преди хранене

Това е най-подходящият момент, за да добавите още повече от тази течност. Може да я приемате като собствено правило – една чаша преди всяко хранене е чудесен начин да се хидратирате, а и да регулирате килограмите си.

9. Консумирайте повече зърнени храни и ориз

Тези храни са добър източник на вода – повечето от тях съдържат 87 % вода.

10. Без кофеин

Всеки път, когато ви се допие кафе или Кока кола, помислете си, че тези напитки са диуретик и прекаляването с тях лишава организма ви от ценната за него влага. Заменете дозата с вода.

11. Разреждайте с вода

Натурален сок, студен чай, лимонада, цитронада – разредете ги с вода – ще отнемете от калориите им.

12. На парти? Повече вода!

Не забравяйте, че водата забавя усвояването на алкохола. Затова, след всяка чаша алкохол, изпивайте една голяма чаша вода. Това ще ви спаси и от дехидратацията на следващия ден.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments