Как да изберем туристически обувки

Почти няма хора, които да не обичат природата и планинските високи преходи! Много често обаче, когато стане дума за екипировката, доста хора смятат, че не е необходима покупката и носенето на дамски туристически обувки. Каква е разликата им с ежедневните градски аналози, какви видове са достъпни онлайн и как да изберем правилните? Нека видим!

Има ли разлика между дамските туристически обувки и ежедневните

На пръв поглед, вероятно доста хора няма да намерят големи разлики, но такива в конструктивно отношение има. Всичко идва оттам, че когато сме в обичайното си ежедневие, ние обикновено изминаваме някакво разстояние, движим се по асфалтиран равен път и не упражняваме голямо натоварване.

Когато обаче започнем да изкачваме високопланинските върхове, често теренът е релефен и изпълнен с множество препятствия, като остри скали, кал, вода, дървета и корени. В подобна обстановка, натоварването върху дамските туристически обувки е доста по-голямо и в този случай, обичайните ежедневни аналози, много бързо биха могли да се скъсат, дори и ако те са направени от качествени материали и иначе са изключително здрави и издръжливи.

Кои са различните видове и какво е важното при избора

Съвременният отраслов пазар е изключително разнообразен на отделни видове дамски туристически трекинг обувки, но най-общо, те се делят на зимни, летни и всесезонни. Производителите в случая използват само висококачествени материали, позволяващи придобиването на здравината и устойчивостта, която им е необходима, за да Ви осигурят условията за достигане на целта. Когато правите своя избор на дамски туристически обувки, е важно: 

  • Да са нови, така че да имат нужния потенциал и издръжливост;
  • Задължително трябва да са маркови и с качествено изпълнение;
  • При производството да са използвани само естествени или изкуствени здрави материи – за предпочитане е да са кожени;
  • При преодоляването на къси планински преходи и разходки, се насочете към hiking женските решения;
  • Изключително важно е, избраните от Вас дамски туристически обувки да Ви осигуряват максимален комфорт, особено при преодоляване на тежки и продължителни преходи;
  • Избраните от Вас дамски туристически обувки трябва много добре да обхващат крака и да прилягат плътно към него, така че да го фиксират и да се намали вероятността от контузии.

Как правилно да ги изпробваме в магазина

На първо място, важно е да отидете в магазина следобед, когато краката вече са увеличили малко своите размери. На второ, вземете със себе си два чифта тънки и дебели чорапи и изпробвайте модели от различни производители с едните, с другите чорапи и комбинирано. За да можете да ги носите с дебели чорапи, най-вероятно ще се наложи да вземете един или два размера по-голям модел. Знайте, че удобството и комфортът при отделните модели на различните производители може значително да се различава, така че изпробвайте няколко модела и се спрете на най-удобните за Вас.

Comments

comments