Как да изберем правилните детски играчки

Младите родители често не могат да решат кои детски играчки си струва да се купят и кои не. Да видим какво препоръчват експертите. Те споделят, че по принцип няма нищо трудно в избора на играчка, ако сте наясно с основните критерии. А те са:

Безопасността на първо място

Безопасността на съвременните детски играчки включва липса на малки части и добрият подбор на материала, от който са изработени.

Избор според възраст и пол

Следващият критерий е съответствието на играчката с възрастта и пола на детето. Следете особено стриктно за възрастта, защото неслучайно някои детски играчки са предназначени за по-големи деца. Дете на една година едва ли ще се интересува от хеликоптер на контролния панел, но кубчета и други, които развиват идеи за форми и цветове, са чудесно решение за него.

Колкото до пола на детето, в наши дни този критерий донякъде се разми, защото вече никой не счита за странно момиченца да се забавляват с камиончета, а момченцата – с кукли.

Разбира се, днес изборът на детски играчки е огромен. Съвременният пазар предлага всякакви варианти – от плюшени мечета до технически сложни коли и роботи. Тоест, няма да ви е трудно да намерите нещо за всеки вкус.

Около тригодишна възраст момчетата вече активно играят с коли и събират трансформиращи се роботи. За момичетата куклите са подходящи за всяка една възраст. Разбира се, има и по-сложни модели, където се изисква ежедневна грижа, защото куклата идва с дрешки за преобличане и аксесоари за хранене, къпане и така нататък.

За децата от 5 до 6 години образователните играчки са много важни. Полезни за развитието на интелигентността са и настолните игри, мозайките, различните комплекти за оцветяване. Но не забравяйте и за топките, въжетата за скачане и велосипедите. Съобразявайте се, естествено и с мнението на детето. Само така ще успеете да направите най-правилния избор на детски играчки.

Източник: aliexbg.com

 

Comments

comments