Как да изберем десертни чинии

Десертът е прекрасен завършек на вечерта, който може да се превърне във феерия за сетивата, когато е съчетан с красива десертна чиния. Повечето сервизи включват такива, но ако търсите отделен комплект, е важно да обърнете внимание на няколко неща. С тази статия ще хвърлим повече светлина върху темата, като с това се надяваме да ви помогнем да изберете десертни чинии, които да пасват на всяко събитие и да създават невероятна атмосфера.

Помислете за размера

Размерът на десертната чиния зависи от няколко фактора като големината на десерта, вида на събитието, както и вашите лични предпочитания. Стандартно, десертните чинии в Anmar варират от 16 до 22 см. Те са напълно подходящи за домашни събирания, семейни вечери и барбекюта, като могат да осигурят достатъчно място за всякакви сладки изкушения без да изглеждат помпозно.

Когато мислите за големината на избрания продукт, трябва да предвидите какви точно десерти смятате да приготвяте. Най-добрият вариант би бил да имате по-малки и по-големи десертни чинии за всеки случай, но ако не ви се отделят пари за повече от един комплект, тогава изберете нещо по средата.

Обмислете повода

Разбира се, преди да направите покупка, е препоръчително да си изясните характера на събитието, за което ви трябват десертни чинии. Ако поводът е официален като годишнина или сватба, тогава при всички положения ще се наложи да се спрете на по-изискани и елегантни модели, които да си подхождат с другата налична посуда, а защо не и със самите столове.

За по-неформална обстановка като при приятелски събирания или семейни обeди, бихте могли преспокойно да експериментирате с шарката и формата на чиниите. Например шоколадовото суфле би изпъкнало на бяла порцеланова чиния Anmar, панакотата би стояла страхотно в кръгла такава. Въпреки че бялото си ходи с всичко, не е нужно да се придържате към него. Помислете за различни цветове, като гледате все пак да ги съчетаете добре.

Вземете предвид формата

Формата на десертните чинии е също толкова важна, колкото и другите неща, за които вече споменахме. Факт е, че кръглите чинии са класика, само че в днешно време има широка гама от модели, с които да направите аранжировката на десерта незабравима.

Изберете квадратни или дори триъгълни чинии. Ако сте предпочели да поднесете еклери на вашите гости, правоъгълна чиния със заоблени ъгли би била удачно решение. Разчупената форма може да ви помогне да измислите по-интересен начин да сервирате десерта, с което пък ще вземете ума на своите гости.

Съчетайте различни комплекти

Не е задължително всички съдове да са от един и същи комплект. С малко креативност можете да съчетаете десертни чинии с различни цветове и дизайни, и така да създадете една красива и уникална подредба на масата.

Смесвайте не само цветовете, но и формите. Експериментирайте с текстурата. На пазара има предостатъчно разнообразие от продукти, за да се ограничавате само с един вид.

Не забравяйте за материала

Материалът, от който е изработена чинията, е не по-малко важен от формата и размера ѝ. Освен че играе важна роля за здравината и издръжливостта на съда, той също му придава различен вид и може да направи така, че посудата да изглежда скъпа и луксозна или най-обикновена.

Например, стъклото и порцеланът имат изчистен и класически стил. Ако не сте човек на риска, това е вашето решение. Няма как да сбъркате с класически чинии. Ако се интересувате от по-разчупен стил, пробвайте с керамика с матов емайл.

Пластмасата не е особено предпочитана, но тя също има приложение, особено на детски партита, където рискът от счупване на сервиза е правопропорционален на броя на децата.

Всеки десерт, макар да е шедьовър сам по себе си, не би бил толкова изящен, ако не е поставен в красива чиния. Надяваме се, че сме ви убедили в значимостта на десертната чиния и че ще отделите достатъчно време при избора на модел за сладките изкушения, с които гощавате приятели и роднини.

Comments

comments