Как да избегнете най-честите грешки за покачване на мускулна маса

Тренирането за мускулна маса е цел, която си поставят много фитнес любители, но е лесно да се правят грешки, които могат да попречат на напредъка. Независимо дали сте начинаещ или вече имате опит, избягването на често срещани проблеми ще ви бъде от помощ да постигнете целите си за изграждане на мускули по-ефективно, както и безопасно. Това са някои от основните съвети, за да избегнете най-честите грешки при трениране на мускулна маса.

Пренебрегване на правилното хранене

Изграждането на мускули не е само вдигане на тежести; става въпрос и за това какво ядете. Протеинът е от решаващо значение за възстановяването и растежа на мускулите, така че се уверете, че консумирате достатъчно чрез месо, което е постно, млечни продукти, бобови растения и добавки, ако е необходимо. Не забравяйте да останете хидратирани, тъй като дехидратацията може да наруши мускулната функция и възстановяването.

Непоследователност

Последователността е ключова при тренирането на мускулите във фитнеса. Много хора започват силно, но губят инерция с времето. Създайте си ваш график за тренировки, който можете да поддържате в дългосрочен план. Стремете се към най-малко три до четири тренировки с тежести на седмица, като предвидите достатъчно дни за почивка. Придържането към последователна рутина гарантира прогресивно претоварване, което е от съществено значение за мускулния растеж.

Игнориране на прогресивното претоварване

Прогресивното претоварване включва постепенно увеличаване на тежестите, честотата или интензивността на вашите тренировки. Много трениращи вдигат едни и същи тежести дълъг период от време, което води до застой на мускулната маса. За да избегнете това, увеличавайте постепенно своите тежести, повторения или серии. Това непрекъснато предизвикателство насърчава мускулната адаптация и растеж.

Лоша техника на упражненията

Това може да доведе до наранявания и да попречи на напредъка. От решаващо значение е да научите правилната техника за всяко от упражненията. Използвайте огледала, потърсете съвет от опитни хора или наемете треньор, за да сте сигурни, че вашата форма е на място. Правилната форма увеличава максимално ефективността на упражнението и минимизира риска от нараняване.

Пренатоварване

Докато последователността е важна, почивката също е важна. Пренатоварването може да доведе до наранявания, умора и прегаряне. Мускулите растат по време на почивка, а не по време на тренировка. Уверете се, че спите достатъчно и обмислете включването на активни дни за възстановяване с леки дейности като разтягане или ходене. Слушайте тялото си и правете почивки, когато е необходимо.

Фокусиране само върху тежестите

Сърдечно-съдовата форма и гъвкавостта също са от съществено значение. Докато основната ви цел може да е мускулна маса, включването на кардио тренировки и тренировки за гъвкавост може да подобри възстановяването, да предотврати наранявания и да подобри цялостната физическа форма. Дейности като йога, стречинг и умерено кардио могат да допълнят вашите усилия за тренировка с тежести.

Игнориране на загряването и охлаждането

Пропускането на загряването може да предизвика наранявания, докато пренебрегването на разхлаждането може да попречи на възстановяването. Винаги трябва да започвате тренировките си с подходящо загряване, за да увеличите притока на кръв към мускулите си и да подобрите представянето. По същия начин се разхладете с разтягане, за да намалите мускулната скованост и болезненост.

Вашия най-добър партньор за ускоряване на силовия ви напредък и растежа на мускулите са анаболните стероиди. Те са много ефикасни за изграждане на мускулната маса. Въпреки това, те са безполезни, ако не тренирате интензивно и ако нямате необходимите познания за това кои стероиди, кога и в какви дози да ги прилагате. За да получите експертна помощ за тези медикаменти, можете да се обърнете към професионалистите от zobim.bg.

Comments

comments