Какъв е шанса за победа в рулетката спрямо блекджака?

В този пост ще сравним какви са шансовете да спечелите от блекджек и рулетка. Това са двете най-популярни игри, които се играят в казината. Общото и за двете игри е, че ако победите дилъра, печелите сумата, която сте заложили. Нека разберем при коя игра шанса за победа е по-голям.

 

Какви са шансовете за победа в блекджек?

Всяка игра има някакъв трик, който дава на къщата предимство. В блекджек с реални пари казиното ви кара да играете ръка, преди те да играят. Ако загубите, веднага губите залога си. Дори ако дилърът отпадне, когато дойде неговият ред да играете, вие вече сте загубили – в честна игра това ще се счита за равенство.

Вероятността реално да спечелите блекджек ръка – дори и да играете перфектно – е само 42%.

 

Какви са шансовете за победа в рулетката?

В рулетката имате голямо разнообразие от залози, които можете да направите, въпреки че повечето играчи в рулетка с истински пари, с четни и нечетни числа. Алтернативно, това може да бъде залог на червено или залог на черно.

Тъй като почти половината числа на колелото са червени и почти половината са черни, изглежда, че това е справедлив залог. Същото важи за четни / нечетни числа.

Трикът в този случай е включването на колелото на 2 допълнителни числа, които не са нито четни, нито нечетни, нито червени, нито черни.

Стандартното американско колело на рулетка има зелено 0 и второ зелено 00.

 

Ако търсите играта с по-добри шансове, блекджек е вашата игра, а не рулетката. Това не означава, че никога не трябва да играете рулетка. Може да имате свои собствени причини да предпочетете рулетката пред блекджека. Това просто означава, че трябва да вземете предвид разликата в коефициентите от една игра в друга.

Comments

comments