Какво удобство дават специално ушитите дрехи за макси дами?

Има значение как е скроена дадена дреха. Кройката разглежда фигурата от всичките ѝ страни, като се вземат предвид височината, обиколката на талия, ханш и гърди. Дори цветът има значение, когато се създава облекло, в зависимост от това кой ще го носи – по-едър или по-строен човек. . Модерните дрехи за макси дами

 ушити специално за тях, дават значително удобство. В какво точно се състои то? Предстои да разберем.

Превръщане на дефектите в ефект

Има множество малки трикове, с които отделни части от тялото могат да се коригират оптически. Дрехите са корективът, който успешно издължава силуета, вталява торса, прави раменете по-широки, ръцете – по-тънки, а ханша – перфектно оформен и леко повдигнат. За един опитен моделиер не е трудно да скрои и ушие дреха, която ще стои идеално на по-пищната жена.

Масовата конфекция не може да предложи същите предимства на хората с по-едро телосложение. Самите платове са понякога неподходящи, а кройката им е изработена за нормална фигура, като пропорциите просто са уголемени за всеки отделен размер. Няма как стандартните облекла да са еднакво удобни и на пълничките жени, въпреки адекватната им големина.

Меки и еластични материи

За да се чувстват удобно, болшинството дами с едра фигура искат материите, от които дрехите им ще бъдат изработени, да бъдат меки и достатъчно еластични. Така, дори да не са скроени много свободно, те няма да ограничават свободата на движенията. Важно е тялото да се чувства комфортно, тоест да му бъде леко и приятно, когато се движи, седи или стои.

Модните къщи, които специализират изцяло в създаването на макси мода, подбират изключително внимателно платовете, с които работят. Често цената им е доста по-висока, но професионалистите знаят, че купувачът е готов да инвестира повече пари, стига да знае, че ще се чувства и ще изглежда превъзходно.

Еластичността на материята позволява една дреха да пада по начина, който се очаква от нея. Еластичните платове не образуват гънки и издутини, но по-важно е, че не се впиват по особено болезнен начин в плътта. Казаното до тук важи както за роклите и полите, така и за блузите, панталоните и връхните дрехи.

Десенът успява оптически да извае силуета

За една жена е важно дали тя самата се харесва в дадена дреха, а не дали модните експерти ще я препоръчат. Разцветките и шарките на платовете имат огромно значение за това как даден вид облекло ще стои на всеки отделен човек. С внимателно подбраните нюанси, фигури и принтове, болшинството макси дами свалят от 5 до 7 кг. от теглото си, макар и само визуално.

И съвсем не твърдим, че едрите жени трябва да се обличат единствено в тъмни тонове и едноцветни облекла. Светлите дрехи също им подхождат, но само когато е добре преценена големината на принта, посоката и дебелината на райето, размерът на декоративните и ефективните елементи като джобове, яки, маншети и ревери.

За щастие съвременните макси дами не са задължени да шият своите дрехи по поръчка. Модната индустрия се е погрижила да изработи специално за тях облекло, което да е не просто по мярка, а да им стои отлично и да бъде супер удобно. Как разбираме дали една дреха е удобна? Ако изпитвате неудържим порив да останете с нея, когато я пробвате, значи това е вашето нещо.

Comments

comments