Какво е приложението на бариерите

Уличните бариери приемат много форми, но попадат в три отделни категории:  за пешеходци, за трафик и с разширяваща се дължина. Ето поглед към разнообразието от различни елементи за контрол на движението в рамките на тези категории, всички от които са предназначени да насърчават обществената безопасност и да отговарят на всички законови норми и регулации.

 

Пешеходни бариери

Барикадата за пешеходци е предназначена да отдели тълпите от хора от шофьорите. Събитията, подходящи за този тип барикади са паради, улични панаири и големи събития, при които пешеходците се смесват с превозните средства за поддръжка и охрана. Тези устройства обикновено са с дължина от 1,6 до 2,5  метра, изработени от стомана или пластмаса.

 

Вероятно сте виждали този тип барикади по концерти и събития на публични места. Те служат като съоръжения за контрол на трафика или като временна преносима ограда. Тъй като са леки, барикадите могат лесно да бъдат преместени и монтирани на друго място. Пешеходните бариери също така установяват граници и направляват хората по определени маршрути.

 

Бариери за регулиране на трафика

Строителните обекти са типични места, където ще намерите бариери за регулиране на  движението, които отделят както автомобилите, така и пешеходците от опасните зони. Те могат да бъдат забелязани около по-тежки произшествия и там, където трафикът се пренасочва. Някои от тези барикади могат да бъдат напълнени с вода или пясък, за да създадат по-голяма стабилност и поглъщащ силата ефект при удар от превозно средство. Оранжевите бариери за движение често се поставят на пистите на летищата, но могат да се използват и за други цели, тъй като яркият цвят е лесно забележим отдалеч.

 

Много градове и организатори на събития използват по-малки бариери, направени от пластмаса или стомана, които лесно се сгъват. Те често струват една трета от цената на бариери от тип 1, което позволява на предприятията да закупят по-голям обем. Тези стойки обикновено използват диагонален дизайн с оранжево-бяла цветова схема, при която оранжевите ивици са отразяващи и устойчиви на UV лъчи. Въпреки по-малкия си размер и по-малкото тегло от по-дългите бариери тип 2, те са направени да бъдат здрави и функционални.

 

Удължаващи се бариери

Бариерата може да се разшири или да се прибере, за да ограничи входове и изходи на магистрали или рампи.. Често се срещат и на места, където са необходими непрекъснати бариери, за да се блокира влизането на пешеходци и превозни средства в опасни зони. Бариерите от тип 3, както и двата други типа, имат множество цели.

 

Бариерата от три части (А-образна) се вписва и в трите категории с предимството, че може да се разглобява, което я прави практична за спестяване на място за съхранение. Частите обикновено са леки и са лесни за транспорт. Те могат да имат оранжеви отразяващи ивици от двете страни на хоризонталния панел. Независимо дали включват единични, двойни или тройни панели, те обикновено са проектирани да бъдат устойчиви на атмосферни влияния.

 

Comments

comments