Какви растения да добавите към букета?

Често в букетите освен цветя, се добавят и различни други растения, с цел аранжировката да се освежи и да ѝ се придаде уникален вид. В тази статия ще разгледаме коя е най-подходящата зеленина за букети.

Дъсти Милър

Изборът на правилните растения, които да добавите към вашия букет, зависи от аранжировката, която създавате. На сенчесто място това растение може да стане дълго и гъсто. На слънчево място обаче, растението Дъсти Милър ще стане високо и ще разпръсне листата си, създавайки пищен букет.

Този вид растения могат да се отглеждат от семена или стъблени резници. Ако отглеждате това цвете на закрито, уверете се, че сте посели семената тънко и равномерно. Семената се нуждаят от поне 60 см фина почва и те трябва да бъдат леко укрепени. Можете също да използвате горни пръскачки, но трябва да напоявате растенията си рано през деня, за да сведете до минимум вероятността от заболяване. Трябва също така да поддържате почвата влажна, но не мокра. Растението Дъсти Милър ще се нуждаят от защита от екстремно време или пряка слънчева светлина и изискват добро движение на въздуха.

 

Меча папрат

Папратите са красив и евтин избор за растения, които да добавите към букети. Те също така често се използват в погребални аранжировки. Те растат между 50 и 70 см височина. За най-добър ефект поставете папратите в чиста ваза или съд, пълен с хладка вода. Можете също така да използвате флорален консервант, за да ги запазите свежи.

Този вид папрат може да бъде намерено целогодишно и се предлага в пакети от производители. Всяка връзка ще съдържа осем до десет стъбла. Те издържат около осем дни, когато се грижат правилно. Мечата папрат изглежда прекрасно в тропически и бохо дизайни, а също така е чудесна за използване в горски аранжировки.

Буплеурум

Буплеурум е едногодишно растение с ниска поддръжка и интересна зеленина. Едното му стъбло носи разрошени синьо-зелени листа. Цветовете му са малки, зелени и жълтеникави. Засаждането на семена може да бъде трудно, но растението ще процъфтява в градина или контейнер. Растенията Bupleurum трябва да се засаждат на слънчева светлина и добре дренирана почва. Те трябва да са на разстояние около 30 см една от друга. Растенията Bupleurum се нуждаят от редовно поливане, но не трябва да се преполиват.

Буплеурум е отличен пълнител за букети и вази. Растението е добър избор за букети заради меките си, разклонени стъбла. Жълтите му цветя имат грозд в края на всяко стъбло.

Растенията Bupleurum произхождат от Китай и често се използват като лечебни растения. Те имат малки жълти цветя и буйна, гъста зеленина, която придава интересна текстура на букетите. Те също са универсални и могат да се използват в официални аранжировки, както и в старомодни букети в градински стил.

 

Дантелата на кралица Ан

Дантелените растения на кралица Ан правят прекрасно допълнение към букета. Те са лесни за поддържане и не изискват много грижи. Те не изискват много вода и не изискват торене. Тези растения също се саморазмножават, което означава, че можете лесно да създадете цветя за цял двор. Тези красиви цветя също се предлагат в различни цветове, включително лилаво.

Дантелата на кралица Ан прави красива висяща украса и често се използва в различни аранжировки. Дълготрайният му цъфтеж го прави отличен избор за всяка сватба. Освен това е невероятно достъпен, което го прави чудесен избор за всеки бюджет. Тези цветя също изглеждат страхотно в букети и централни елементи за маса.

Прекрасни букети с различен вид зеленина ще откриете в един от най-популярните магазини за цветя – бутик Жардин.

Comments

comments