Ицо Хазарта: Ще разкажа случая си, но на нов главен прокурор

 

Депутатът от ПП Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта обяви, че ще разкаже случая с отправените му недвусмислени послания само на нов и независим главен прокурор. Това обяви той в пост във Фейсбук, с който изрази възмущението си от поведението на държавното обвинение.

„Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента – пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността. Дори и само това малко нещо казва достатъчно“, написа той.

Преди дни народният представител обяви от парламентарната трибуна, че е получил послание, че ще загуби най-милото си, ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.

Ден по-късно прокуратурата обяви, че наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата били изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

„Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор – първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни“, написа сега Петров.

 

 

 

 

Източник: СЕГА

 

Comments

comments