Искрено и лично за 2015 година със Злата Ризова

Равносметката за своята лична изминаваща 2015 година, направи за нашите читатели и Злата Ризова. Тя е позната на обществеността в Благоевград като част от ОбС Благоевград вече трети мандат. Злата се отличава с активна гражданска позиция и като човек, който винаги отстоява идеите си.
Ето какво сподели за отминаващата вече година тя:

Какво научихте през изминалата година?
-Научих, че няма как да си добър с всички наведнъж, пък и не е необходимо. Хората не искат да си добър с тях, не са свикнали с това, подозрително им е. Ние човеците сме различни и аз приех това. Не мога да говоря с всеки само защото е човек. Не трябва да разбирам всеки само, защото говорим на един език. Всеки има своето място, среда и начин на живот.
Научих, че когато някой е по нисък, не трябва да събувам токчетата си за да се изравним – от високо се чуваш по добре. Научих, че даването е най-сладкото получаване, когато не очакваш нищо в замяна.

Какво успяхте да свършите от планираното за периода?
-Не определям срокове за целите и задачите си. Не съставям план на действия, нямам програма, както и нямам лимит на ресурсите за постигане на определена цел. Но и нямам цел, която да е на всяка цена.
Постигнах много неща, много и не успях да постигна.

Кои от задачите остават и трябва да начислите за новата година?
-Основната задача за 2016 е да се науча да казвам „не“ и „не мога“.Да се науча да не прощавам и да поставя лимит на търпението си.

Къде сбъркахте?
-Бъркам най често в отношението си към най- близките.

Какво спечелихте и какво загубихте?
-Спечелих някой килограм повече, но това не е важно. Материалното се губи, та за това този баланс ще го пропусна. Загубих ужасно много хора. Всеки тръгна по собствения си път, понякога се виждаме, поздравяваме се с някои, с други не. Загубих и приятели, но предполагам, че те никога не са ми били такива. В живота съм свикнала да не съжалявам за нищо.Спечелих увереност и спокойствие.

Каква беше вашата 2015 година?
-Ами, беше пъстра година! Имаше от всичко.

Comments

comments