Иран произвежда три пъти повече ракети

90d82f179f75e67903e72891fbe496a3

Иран е утроил производството на ракети, заяви пред иранската информационна агенция Фарс високопоставен ирански военен, цитиран от Ройтерс.
„В миналото трябваше да даваме много обяснения на различни органи за своите действия, но сега вече не е така“, каза Амир Али Хаджизадех, бригаден генерал в елитния Корпус на гвардейците на ислямската революция. „Нашето производството се е увеличило трикратно в сравнение с миналото“, добавя той.
Генералът не уточнява за какъв период от време става дума. Той каза само, че правителството, парламентът и други институции в Иран са решили, че страната се нуждае от ракети „земя-земя“. Агенция Фарс също не дава повече подробности.
В понеделник френският външен минитстър Жан-Ив Льо Дриан посети Иран с деликатната мисия да потвърди подкрепата на Европа за ядрената сделка с Иран, от която президентът на САЩ Доналд Тръмп заплашва да се оттегли.
Ирански официални лица казаха на Льо Дриан, че иранските програми за балистични ракети не подлежат на преговори, припомни Ройтерс.

Comments

comments