Инж.Румен Томов: С достойнство и мъдрост да пазим традициите и заедно да работим за авторитета на Благоевград

DSC_0055

     На 5 октомври 1912 година Пиринска Македония  застава уверено в границите на независима, свободна и обединена България. На тази дата преди 107 години, от Горна Джумая започва победния марш на Седма Рилска дивизия, командвана от ген. Георги Тодоров до Солун, подкрепяна от цялото българско население и четите на ВМОРО. В ранното утро на днешния ден 1912 г. трета бригада под ръководството на ген. Спас Георгиев предприема настъпление от граничния пункт при с. Бараково, отблъсква предните турски военни части, пленява 4 скорострелни оръдия, отблъсква вражеското контранастъпление и заедно с 4-та дружина на о. з. майор Стефан Иванов, в 17: 30 часа влиза в Горна Джумая. Гражданите посрещат освободителите тържествено с камбанен звън, хоругви, хляб и сол. Настъпил е първия ден на Свободата.

От тогава Благоевград, здраво стъпил на своето минало и с отправен в бъдещето поглед се е развивал и растял. А най-голямото й богатство са хората, които се раждат, творят и работят в него. Силният дух на града е заредил благоевградчани със сила да се борят за мечтите си и да не спират по средата на пътя. Да се справят в трудни времена.

Историята е написана, както се пише историята на един човешки живот – и с тъга, и с радост, с усмивки и със сълзи, с разрушение и със съзидание, с успехи и неуспехи. Защото Благоевград – това са хората, които са били  преди нас и носим дълбоко в сърцата си! 

     Истината е, че днес бъдещето на Благоевград го пишем всички ние, които живеем тук. Наш ред да градим и развиваме града, в който сме родени, града, който обичаме.  Нека бъдем граждани със самочувствие, с извисен дух и вдигнати чела. С достойнство и мъдрост да пазим традициите и заедно да работим за авторитета на Благоевград. Да бъдем задружни! Да бъдем единни! И нека заедно работим за просперитета на нашия град!

Ще Ви пожелая и надежда за всеки утрешен ден! Не на последно място ще Ви пожелая и вяра! Вяра в по-доброто бъдеще на децата ни и на града ни!

Честит празник!

инж. Румен Томов

Независим кандидат за кмет на Благоевград

 

Comments

comments