Инж. В.Гърменов : Жителите на община Разлог са най-важни! В моята работа диалога с тях е приоритет, както и решаването на техните проблеми!

Отворихме широко вратите на Общината за вашите проблеми, за вашите идеи и предложения. Вслушахме се във всяка критика и поставихме на първо място обществения интерес. За година и половина Община Разлог реализира хиляди дейности, насочени към подобряване живота на всички нас. Инициативите „Безопасна и здрава среда“, „Подобряване регулацията на движението“, „Разлог е изживяване“ и много други са само малка част от видимата страна на управлението. Останалото е ежедневна работа върху подобряване административното обслужване на гражданите, изработване на проекти за европейско финансиране, благоустрояване на селата, грижа за общинското здравеопазване, привличане на инвестиции.

През изминалата година и половина аз и моят екип не се огънахме пред трудностите на времето. Не си позволихме да пропилеем нито ден в усилията да оправдаем очакванията на всички вас, нашите съграждани. Живеем във времена, в които на съмнение се подлагат изконни ценности, времена, в които често се объркваме кое е истина и кое лъжа. Затова трябва здраво да се държим за корените и традициите си, да ги пазим и съхраняваме като светиня, защото така ще си дадем сметка кои са важните неща в нашия живот.

Вярвам, че нашата община има бъдеще, което ще градим всички заедно. Разлог живее с пулса и надеждите на всеки един от нас. Колкото повече мечти имаме за нашата община, толкова по-лесно ще бъде да намерим вярната посока, която да следваме. Разлог е град от древността, но и на бъдещето. Вярвам, че много скоро цялата община Разлог ще започне да се съизмерва с най-модерните европейски общини.

През последната година и половина ръководех Общинска администрация Разлог и благодарение на натрупания ми административен опит, още от първия работен ден като кмет, бях наясно с визията за развитието на община Разлог, за работата на Общинска администрация, бях готов за открит диалог с бизнеса и хората.

Година и половина е твърде малко време – за да бъде разгърнат един управленски потенциал. Но това бе и напълно достатъчно, за да покажем с моя екип, че дори в условията на несигурна вътрешна и външна икономическа и политически бури – успяхме да подобрим благоустрояването на цялата община. Доказахме, че Община Разлог има потенциал и възможност за добро управление и насочихме вашето внимание към децентрализацията – за да водиш успешна регионална политика. Защото това ще ни помогне много, за да се справим с предизвикателствата и с динамичните промени.

Първото и най-важно нещо, което предприех е да имам открит и честен диалог с хората. Защото само така можеш да научиш не само какви са проблемите им, но и кои от тях трябва да се решат по най-бързия начин. За мен винаги е била изключително важна връзката с хората и по селата. И благодарение на тези наши усилия успяхме да решим някои от най-неотложните проблеми в съответните населени места.

Погледът към предстоящите години е насочен в посока Разлог да обособи високотехнологични зони, които ще превърнат общината в една от най-бързо развиващите български общини. Посоката за развитие на община Разлог е да бъде все по-подходящо място за живот на местното население и предпочитана туристическа дестинация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Comments

comments