Инж. Венцислав Гърменов, кандидат за кмет на Разлог: Моят приоритет са хората, в диалог с тях ще продължим да търсим решенията, които ще направят Разлог едно от най-добрите места за живеене

Инж. Венцислав Гърменов е кандидат за кмет на община Разлог, издигнат от местна коалиция „СДС (ВМРО БНД)“, показва справка на официалния сайт на Общинска избирателна комисия – Разлог. Той е на 41 години. 

От 2009 г. заема длъжността заместник-кмет на община Разлог по социалните въпроси. От март 2022 г. е временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог.

 

 

 

Инж. Венцислав Гърменов е сред фаворитите за поста кмет на община Разлог. Той на практика, изпълняваше тази длъжност до началото на предизборната кампания, като в рамките само на една година, успя да покаже увереност и размах при взимането на решения, касаещи бъдещето на Разлог, въпреки, че пое управлението във време на сериозни политически, икономически и геополитически кризи, които оказаха негативно влияние и на света, и на страната, и разбира се на малките общини и населени места.

Политиката му на управление беше социална и изключително ориентирана към хората, показват отчетите, данните и публикациите в социалните мрежи и медии, през последната година.

От 2022 година, когато поема поста временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, Венцислав Гърменов приоритизира контактите и диалога с жителите на града и селата, защото вярва, че обратната връзка от тях е сред основите, които трябва да се поставят за едно добро и ползотворно управление.

В рамките на една година, той възстановява приемния ден на кмета и организира редовни срещи с хората в селата от община Разлог. Справки показват, че за този период, Гърменов е приел близо 300 човека, записали си часове в приемния му ден.

“Тези срещи бяха полезни и необходими не само за жителите, но и за моят екип, защото чрез тях разбирахме какви са проблемите на хората. Успяхме да изградим едно доверие, което сякаш беше позагубено в годините. Те споделяха всичко, което ги вълнува и тревожи, а ние, опитвахме да разрешим проблемите им. Вероятно, не сме успели да разрешим всички, но положихме основите и се надявам, че тепърва ще имаме възможност да го направим.”, категоричен е инж. Гърменов.

 

В началото на 2023 година, заедно със своя екип, Гърменов провежда и поредица от срещи – разговори с жители на всички населени места на община Разлог, както и ежедневни разговори с представителите на махалите от град Разлог, по време на които всички присъстващи задават своите въпроси, дават препоръки и предложения, бъдещото развитие на всяко място. Благодарение на тези срещи и екипната работа, биват реализирани редица проекти, които подобряват средата на живот на хората в община Разлог.

Сред реализираните проекти са :

Важни инфраструктурни проекти.

6 улици са изцяло ремонтирани в Разлог.

Изградени са над 3 км нов водопровод.

Изградихме нови тротоари и поставихме ограничителни колчета по тях.

350 нови паркоместа са обособени в Разлог, чрез изграждане на изцяло нови паркоместа и чрез създаване на еднопосочно движение по вътрешните улици в града.

Изградени и обновени 13 детски площадки в Разлог и населените места на общината.

Изградена 1 нова и обновени 2 съществуващи спортни площадки в Разлог.

Изгражда се и нова спортна площадка в село Горно Драглище.

Засадени 600 нови дървета в съвместни инициативи с учениците от цялата община.

Над 900 лампи са подменени с нови енергоефективни такива.

В Разлог започна строителство на изцяло нов еко парк, на площ от 40 декара в местността „Саровица“.

“ В нито един момент не забравихме хората от населените места в община Разлог и вложихме усилия и ресурс и там. Селата в общината са важни за нас, хората, които живеят там също. За нас, приоритет е да запазим тези села живи и да създадем условия, които ще накарат младите хора да останат в тях.”, разказва още инж. Венцислав Гърменов и отчете свършеното за селата през последната година:

5 улици са изцяло ремонтирани в Бачево. Подменен е и водопроводът по тези улици.

5 улици са изцяло ремонтирани и в село Горно Драглище, където също е подменен водопроводът.

2 улици са изцяло ремонтирани в село Баня. Подменен е и водопровода по тях. Изграден е нов довеждащ водопровод с дължина 1,6 км.

2 улици са изцяло ремонтирани в село Добърско и е подменен водопроводът.

1 улица е ремонтирана в село Годлево и е подменен водопровода на 2 улици.

В село Елешница е изчистено коритото на река Златарица, с което е решен основен проблем на селото.

Инж. Венцислав Гърменов е категоричен, че ако хората му гласуват доверие на 29-и октомври, посоката, която е следвал като временно изпълняващ длъжността кмет ще остане непроменена и ориентирана към всеки един човек от община Разлог. Социалната политика и диалогът с гражданите ще продължат да бъдат най-важни при взимането на решения, касаещи бъдещето на града и селата в община Разлог, казва още кандидатът за кмет.

Предизборна публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments