Имунизационният кабинет в РЗИ – Благоевград пак ще ваксинира 3 пъти седмично

„Имунизационният кабинет в РЗИ – Благоевград подновява работата си. През тази седмица той ще бъде отворен в понеделник, сряда и петък за два часа – за времето от 8.30 ч. до 10.30 ч. На линия ще бъде екипът на д-р Павлин Янкулски и медицинската сестра Александра Сотирова, те ще обслужват гражданите, които искат да се ваксинират срещу Ковид-19”. Това информират от РЗИ на официалната си страница в секция „Актуално“, в която на 4 август бяха публикували съобщение, че кабинетът временно няма да работи. Причината не беше посочена, но гражданите бяха посъветвани да се ваксинират при личните си лекари или в други 3 имунизационни пункта – в болница ПУЛС, в медицинска група „Симпатия“ на д-р Дафина Тачова и в кабинета на д-р Венцислав Даскалов, след предварително записване.

Оказа се обаче, че посочените два алтернативни пункта на благоевградските лекари нямат подписан договор със здравното министерство за ваксиниране на лица извън пациентските им листи. За „Струма” лекарите обясниха, че след като тази дейност не е обезпечена, няма как да работят като доброволци, и бяха изненадани от подвеждащото съобщение на здравната инспекция.

В желанието си да научим каква е причината за временното затваряне на имунизационния кабинет на РЗИ потърсихме информация от лекари от инспекцията, включително и от новия директор д-р Петър Иванов, който пък в същия ден, 4 август, бе ангажиран с посещението на служебния зам. здравен министър д-р Александър Златанов, и отговор не получихме. Оказа се, че след публикацията във в. „Струма“ това съобщение вече е изтрито от официалната страница на РЗИ, вероятно след като са усетили, че е станал гаф.

 

 

 

 

 

 

Източник: вестник Струма

Comments

comments