Илко Стоянов: Ледът се пропуква, дами и господа! Ледът се пропуква!

 

Предложение № 60-00-118/12.04.2018 г., относно постъпило заявление  от „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Константин Георгиев Обецанов за закупуване на имот , находящ се в землището на с. Еленово, община Благоевград, предизвика сериозни дебати.

Причината за острите реакции от страна на съветниците стана продажната цена на имота от 3 лв./м2. Само за сравнение, цената на имот обявен за продажба в агенция за недвижими имоти, в село Изгрев е 19.94 EUR/кв.м.  Обявеният имот е в регулация. Разликата  е цели 35 лева.

Изхождайки от огромната разлика и скандално ниската цена, реакциите не закъсняха. Илко Стоянов взе думата, за да изкаже несъгласието по така направеното предложение, с мотив, че цената е фрапиращо ниска.  “ Проверих управителя на фирмата и се оказа, че този човек искащ да купи имота е същият, който в момента прави центъра на града за 5 500 000 лв. От една страна фирмата получаваща колосална сума от обществена поръчка, от друга му продаваме общински имот за скандално ниска цена.“, недоумяваше Стоянов.

Според него, по този начин се вижда изключително доброто отношение на Община Благоевград към един бизнесмен. „В тази връзка няма как да не цитирам, един непреходен литературен израз от великия комбинатор Остап Бендер, който казва: Ледът се пропуква, дами и господа! Ледът се пропуква!“, завърши Стоянов.

Злата Ризова също се включи в дебата, реагирайки на цената и определяйки я като скандална.“ Не е смешно, а е трагично!“, категорична бе тя.

Антон Асийски направи и конкретно предложение, точката да бъде върната за изготвяне на нова оценка. Това бе прието единодушно от всички местни парламентаристи.


 

Comments

comments