Изтича срокът за заявяване на гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия

mestni-izbori-2015-25-oktomvri

Срокът, в който избирателите могат да заявят желанието си да гласуват по настоящ адрес на парламентарния вот на 26 март изтича в събота. Заявленията за това се подават до съответната общинска администрация.

До 11 март се подават и заявления за гласуване с подвижна урна. Възможност за гласуване с подвижна урна се дава на избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на вот в изборното помещение. Необходимо е те да подадат заявление по образец – Приложение № 14-НС от изборните книжа, подписано саморъчно. Заявления може да се подават по поща, факс или чрез интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия им адрес.

Секции за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува в населените места, където има подадени не по-малко от 10 заявления.

В събота е и последният срок, в който членовете на районни избирателни комисии и наблюдатели, както и членовете на ЦИК и кандидат-депутатите, могат да подадат заявление за гласуване на друго място. Заявления се подават до общинската администрация по постоянен адрес.

Comments

comments