Ивайло Мирчев: Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран

Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран, но нека да видим в зала. Ще има много тежък дебат. Обнадежден съм, че декларацията може да бъде подкрепена. Това заяви в ефира на Нова телевизия Ивайло Мирчев от ДБ.

По думите му отговорността за втория мандат е на ПП и на ГЕРБ – като първа политическа сила. „ГЕРБ трябва да имат много ясни аргументи защо няма да подкрепят тази декларация“, каза той.

„Ние искаме да влезем е еврозоната, в Шенген и да получим парите по Плана за възстановяване. Това може да стане тази година и затова трябва да има редовно правителство. Вече загубихме две години“, заяви Мирчев.

Според него причината ГЕРБ в монета да говорят за това как биха подкрепили третия мандат е защото искат да се измъкнат от отговорността за втория. „Няма индикация третия мандат да бъде даден на нас. Ако дойде при нас, това няма да ни постави в деликатна ситуация. Ще представим приоритетите си. Готови сме да поемем отговорност“, категоричен бе депутатът от ДБ.

„Ние обаче искаме да се реализира втория мандат“, добави Мирчев. По думите му президентът трябва да решио дали и на кого ще връчи трети мандат.

Според него всички, без тях, работят за нови избори.

Comments

comments