КЗП: „Изпращали сме неколкократно сигнали за нередности в хотел „Чифлика Палас Ризорт и СПА” до министъра на туризма”

Dimitar Margaritov 16.02.2018 1

Изпращали сме неколкократно документи от 2015 г. за нередности в хотел „Чифлика Палас Ризорт и СПА” до министъра на туризма. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред в.“24 часа“, потърсен за коментар по повод изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова в петък в парламента, че ще изиска документи от КЗП, за да започне процедура по отнемане на категоризацията.

„Ние сме извършвали много проверки в хотела и сме установявали редица несъответствия при категоризацията му, като сме налагали санкции“, допълва Маргаритов. Той уточнява, че за тях Комисията е информирала министъра на туризма, която е категоризиращ орган и има право да понижава или отнема категория. „Нашата работа е да установяваме нарушения в категоризацията на хотели, като сме уведомили министъра на туризма и в документите сме описали нарушенията“, казва още Маргаритов.

Хотелът има 12 акта, като общата им стойност е 10 000 лв., а проверките са от 2015 г. и 2016г. Сред нарушенията, описани в актовете, са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.

Comments

comments