Знаете ли как да изберете перфектния цвят за косата си?

Косата е един от най-важните аксесоари за нежния пол. Подходящото подстригване и добрата прическа могат да направят една дама наистина страхотна. Различният цвят на косата обаче може да я превърне в неузнаваемо създание. Ако имате желание да промените нещо в себе си и по-специално цвета на косата, трябва да имате предвид, че това е нещо важно. Преди да изберете дали да изсветлите или потъмните косата си, трябва да съобразите избора си с някои странични фактори. Ето и кои са те:

1. Вие искате червена коса? Червеният цвят е идеален, ако кожата ви има леки розови нюанси. Жените с хладен цвят на кожата също са подходящи за коса с червени оттенъци или червено като основен цвят. По принцип има различни видове червено, които са подходящи за всеки вид кожа. Ако все пак имате по-тъмен тен, по-добре се насочете към друг цвят на косата.

2. В добро състояние ли е вашата коса? Ако чувствате, че косата ви е суха и изтощена, то по-добре ѝ дайте малко време, за да се подобри. Консултирайте се с фризьора си и я третирайте с необходимите продукти. Едва когато се стабилизира, може да помислите за промяна в цвета. Червеният цвят се задържа по-дълго върху повредена коса. Ако все пак искате такъв, имайте предвид, че трябва да подстригвате косата си редовно и да избягвате всекидневното топлинно третиране.

b272cfd933714a859f4c606f1b3b69bb

3. Искате да ставате брюнетки? Ако косата ви има почти една и съща дължина, заложете на оттенък на кафе. В случай, че косата ви е по-къса или подстригана на пластове, може да направите краищата малко по-светли от основния тон.

4. Боядисване на изтощена коса. Ако до този момент сте залагали на русото, но чувствате косата си доста изтощена, може би е време да преминете в отбора на брюнетките. Тъмният цвят най-добре отразява светлината и свежда до минимум недостатъците. В случай, че косата ви е руса и изтощена, потъмнете цвета ѝ с едно боядисване, което да се приближи максимално до вашия естествен нюанс. След това направете пауза с боядисването, докато косата не се съживи.

5. Кое русо е вашето русо? Не сте сигурни кой нюанс на русото ще ви подхожда най-много? Ако имате по-тъмна кожа, придържайте се към медните оттенъци. Ако кожата ви има среден тон, опитайте с пясъчен цвят. В случай, че имате светла кожа, значи може да заложите на златисто русото.

6. По-добре не се насочвайте към платинено русо. Студените бели нюанси могат да ви накарат да изглеждате уморени. Вместо това се консултирайте с опитен фризьор, с когото да изберете максимално светло русо, но с лека златиста основа. Другият вариант е да боядисате косата си изцяло в златисто, а след това да добавите по-хладни (светли) акценти.

7. Поинтересувайте се от поддръжката. Драстичната промяна на цвета на косата означава, че оттук нататък вие имате задължение да го поддържате в перфектен вид. Когато вашият нов избор е различен от естествения цвят на косата, това означава, че на 2-3 седмици ще трябва да се боядисвате, за да прикривате своите корени. Всяка третирана коса има нужда от по-специални грижи, дори у дома. Уверете се, че имате време и пари, преди да извършите голямата промяна.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments