Знаете ли какви са предимствата на кокосовото масло за всяка част от тялото ви?

Чували сме за предимствата на кокосовото масло за красотата – промотират го за растеж на косата и спиране на косопада, както и за цялостно подобряване състоянието на прическата.

Въпреки това, много малко хора са наясно за другите предимства на естествения продукт за красотата и какво ни носи точно кокосовото масло.

Представяме ви най-любопитните плюсове и за какво да използваме растителната мазнина, извлечена от ядката на кокоса.

6a4928a34da4379bce05ec2f0cfcb2cc

За кожата

Смесете малко захар с кокосово масло и потъркайте кожата с получената смес. Оставете върху лицето за 10 минути и след това изплакнете. Тази проста процедура ще ви помогне да почистите повърхността от мъртвите клетки и ще остави усещане за мекота и чистота. Ако заместите захарта със сол, ще се отървете от възпаления, инфекции, пъпки и зачервявания.

За зъбите

Макар че вече доста марки се обърнаха към естествените съставки за производството на своите пасти за зъби, това е една от най-сигурните рецепти, в които не се съдържат химикали. Потъркайте зъбите с кокосово масло с малко сол за три или четири минути, за да имате красива и бяла усмивка.

За косата

Разбира се, знаем, че кокосовото масло помага срещу косопад, стимулира растежа на косъма и подобрява цялостното състояние на прическата. Ако обаче смесите кокосово масло с лимонов сок и го нанесете върху косата и скалпа, ще намалите и забавите процеса по посивяване на косата.

За краката

Заздравяващите свойства на кокосовото масло са много известно предимство на естествения продукт. Нанесете малко количество върху напукани пети и груби зони на краката, обуйте чорапи и скоро ще видите разликата.

За устните

Кокосовото масло има невероятното свойство да хидратира – нанесете малко върху напуканите устни преди да си легнете и ще се събудите с меки и пухкави такива. Ако използвате този метод редовно, възможно е да се сдобиете с леко розови оттенъци.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments