За плажуващите на родното Черноморие: Месец безплатно паркиране в синята зона на Варна

синя_зона

Синята зона в центъра на Варна е действаща от днес. През първия месец обаче паркирането в очертаните 2603 места ще бъде безплатно, обяви шефът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов. По време на гратисния период ще бъдат издавани документите на живеещите в обхвата на зоната и на юридическите лица, които искат служебен абонамент, съобщава kmeta.bg. Въпреки че такси няма да се събират, шофьорите, които паркират по тротоарите и на забранени места ще бъдат санкционирани, а автомобилите им ще се репатрират.

Зоната става платена от 12 август. Тя ще работи от 9 до 19 ч. в работни дни. Цената за час престой ще е 1 лев, като максималният престой ще е 3 часа. Таксата може да се заплаща чрез мобилно приложение, sms или в търговски обекти, обозначени със специални стикери.

На автомобилите, за които не е платено или които са надхвърлили максимално допустимия престой, ще бъдат поставяни скоби. Водачите им ще дължат глоба от 20 лв.

Очаква се приходите от синята зона до края на годината да бъдат 3,7 млн. лв., а за първите 5 години – 27,7 млн. лв. Те ще се изразходват за ремонти на улици и тротоари.
*сн. kmeta.bg

Comments

comments